Een weekend met mindfulness, schapen en rust

Weekend Start With Stop


Mini-vakantie

Op vrijdag 21 november zijn we weer welkom op de De Maanhoeve. Het thema van deze keer is 'rennen en stilstaan'
In het weekend oefenen we op een laagdrempelige en nuchtere manier met meditatie en mindfulness. Sommige deelnemers hebben hier ervaring mee, voor anderen is het een introductie. Eerdere deelnemers gaven aan het weekend als een soort mini-vakantie te beschouwen. Je moet niks, komt tot rust en leert hoe je mindfulness in je dagelijks leven kan toepassen. We starten op vrijdagavond  om 18:00 en worden ontvangen  met een maaltijd. In het weekend gaan we ook een dagdeel met de schaapskudde op pad. Op zondag rond 15:00 ronden we het programma af. De Maanhoeve is van alle gemakken voorzien. Bedlinnen en handdoeken zijn aanwezig. Het is voor binnen prettig om kleding mee te nemen die makkelijk zit en voor het buitengedeelte iets warms. Regenkleding en goede schoenen zijn ook handig voor als we met de schaapskudde op pad gaan.

Praktisch

Kosten: Het weekend kost €145 (incl.) Dit is inclusief alle maaltijden, overnachting en alle programmaonderdelen. Daarnaast wordt er Dana gevraagd. Onder dit bericht staat een uitleg over wat dana is.
Vervoer: Op de website van De Maanhoeve staat een routebeschrijving.  Als je met het openbaar vervoer komt dan is het mogelijk om opgehaald te worden vanaf het station in Emmen. Geef dit van te voren even aan.
Aanmelden: Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar pmleenhouts@gmail.com, info@demaanhoeve.nl . Als je vragen hebt kun je even bellen op 06-17878040 of stuur een bericht via twitter: @pmleenhouts

 Dana

In het vroege boeddhisme werden boeddhistische leermeesters onderhouden door hun leerlingen. Zodat ze zich geheel konden wijden aan hun leraarschap. Zijn volgelingen gaven als dank voor zijn wijsheden dana. Dit betekent vrijgevigheid. Wij vinden het belangrijk dat iedereen een weekendretraite op De Maanhoeve kan volgen. Ook de mensen met beperkte financiĆ«le middelen. In specifieke gevallen voor een aangepast bedrag. Het  inschrijfgeld is gebaseerd op de gemiddelde kostprijs. Dus de kosten voor eten, drinken, schaapskudde, wasserij, schoonmaakkosten, verwarming enz. Daarnaast vragen we dana (vrijgevigheid). De dana is de vergoeding voor het werk van Ida en Wim en voor de accommodatie. Dus hun inkomen. De hoogte van de dana bepaal je zelf naar gelang jouw  financiĆ«le draagkracht en naar wat de retraite je gebracht heeft. Je kunt dit anoniem geven aan het eind van het weekend. Gasten hebben vaak behoefte aan een richtlijn. De praktijk leert dat de dana tussen de €50,- en €100,- per retraite is. Elk bedrag, groter of kleiner, dat van harte gegeven wordt, wordt van harte ontvangen.

                                                                                                                                             

Reacties

Populaire posts van deze blog

Start With Stop

Schaduwmacht

Duidelijkheid