Uitdaging voor politiek Emmen.





Het huidige college van B&W in  Emmen zit er ongeveer een half jaar. Ik ga in dit blogje niet teveel in op de achtergronden van de verschillende partijen en hoe het huidige college tot stand is gekomen. Waarom niet? Omdat je ook geen auto kunt besturen als je alleen maar in de achteruitkijkspiegel kijkt. Ik zweef als kiezer en spreek tientallen inwoners, ondernemers, jongeren die de aansluiting met de politiek volledig kwijt zijn geraakt. Daar staat tegenover dat de uitdagingen waar we in de regio voor staan zo groot zijn dat ik denk dat de tijd van ouderwetse politieke spelletjes voorbij is. Wie de schoen past trekke hem aan. Dit blog bevat dan ook een drietal uitdagingen voor de politieke partijen in Emmen. Anderhalf A4'tje om een zwevende kiezer te helpen. Dat is niet teveel gevraagd toch?

1. Kan jouw partij in een half A4'tje omschrijven hoe Zuidoost-Drenthe er (volgens jouw partij) over tien jaar uit moet zien?

2. Zou je in de tweede helft van het A4'tje willen omschrijven wat jouw partij gaat doen om Emmen leuker en aantrekkelijker te maken voor jongeren die hier willen blijven, ondernemen, wonen, studeren etc.?

3.  Zou jouw partij in het laatste halve A4'tje in drie concrete stappen kunnen omschrijven wat voor bijdrage de inwoners van Emmen en omgeving van jouw partij kunnen verwachten het komende jaar om onze regio gezond en plezierig te houden?

Ik ben benieuwd! En oja,  zullen we afspreken dat jullie bijdrages voor de derde donderdag in oktober binnen zijn? Een soort Prinsjesdag voor Zuidoost-Drenthe, maar dan anders?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Start With Stop

Schaduwmacht

Duidelijkheid